လွယ်ကူလှတဲ့ ဟင်းချက်နည်း တစ်မယ်ပါပဲ။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ ( ၄ဦးစာ)
မုန်လာဥနီ ( အကြီးတစ်လုံး) ၂၅၀ ဂရမ်
တူနာငါး ဗူးတစ်ဝက် ( အသေး၊ ဆီစိမ်တူနာငါးဗူး) ၃၀ ဂရမ်
ကြက်သွန်နီ စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း ( နုပ်နုပ်စဉ်းထား)
ကြက်သွန်ဖြူ စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း ( နုပ်နုပ်စဉ်းထား)
ဟင်းရွက်ဆီ စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဆား အနည်းငယ်
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်
ရောစပ်ရန်
White wine vinegar စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
သံပုရာရည် စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
Wholegrain mustard စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပြုလုပ်ပုံ
၁။ မုန်လာဥနီကို အခွံနွှာပြီး ၅-၆ စင်တီမီတာအရှည် အချောင်းလေးတွေ လှီးပါ။ထို့နောက် အပူခံခွက်တစ်ခုထဲ ထည့်ပါ။ တူနာငါးတွေကိုလည်း ဗူးထဲကထုတ်ပြီး ဆီစစ်ထားပါ။
၂။ ကြက်သွန်နီနှင့် ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို ဇလုံထဲထည့်ပါ။ ထို့နောက် ဟင်းရွက်ဆီ စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်းထည့်ပြီး မွှေပါ။
၃။ ထို့နောက်ဇလုံကို ပလတ်စတစ် အကြည်နဲ့အုပ်ပြီး မိုက်ခရိုဝေ့ မီးဖိုထဲမှာ အပူချိန် ၆၀ဝ ဝပ်နှင့် စက္ကန့် ၈၀ ထားပါ။
၄။ထို့နောက် ပလတ်စတစ်စကို ဖယ်ပြီး တစ်စစီဖဲ့ထားသည့် တူနာငါးအသားနှင့် ရောစပ်ရန် အမယ်များကို ထည့်ပါ။ ထို့နောက် ဆားနှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်တို့ကို ထည့်ပြီး နယ်ပါ။
ကိုးကား-NHK